Katso tuotteet, jotka sinun on pakko saada - Mulletoi.com

Keskustelu Yleisesti nuuskasta

Suolaisuuden maun lisääntyminen - Nuuskaaja

Suolaisuuden maun lisääntyminen

8.3.15, 11:45
gefa
Aloittelija

Rekisteröitynyt 2/15
Viestejä 0


Onko kukaan huomannut ilmiötä, jossa avatussa pussinuuskakiekossa suolan maku nousee pintaan, jos avattua kiekkoa säilyttää jääkaapissa, suljetussa pussissa?
Ilman pussia tätä ilmiötä en ole huomannut, mutta suljettu muovipussi, jossa on kiekko sisällä näyttäisi saavan aikaan jostain syystä aikaan tämän suolan maun korostumisen...


10.3.15, 13:21
SnusKejsar
Aloittelija

Rekisteröitynyt 11/14
Viestejä 0


En ole kyllä suolaisuutta huomannut. Mutta sen olen huomannut että pussi valuttaa enemmän etenkin jos pakkasessa säilyttää pussinuuskaa. Varmaan johtuu siitä että jäätynyt vesi nuuskasta alkaa sulamaan huulessa.

12.3.15, 01:15
gefa
Aloittelija

Rekisteröitynyt 2/15
Viestejä 0


Juu sen olen huomannut kokeilemalla, että jääkaappi ja siellä ns "vihanneslaatikko" on parempi avaamattomille, kuin pakastin. Yksi sinko oli Ettanin pussia pakastimessa ja kiekot muuttui jotenkin sulaessaan erillaiseksi.

12.3.15, 14:31
WING
Aloittelija

Rekisteröitynyt 9/14
Viestejä 0


Säilytän pakkasessa vakuumi pussissa,sleltä jääkaappiin tai huuleen,en ole huomannut mitään lisääntynyttä valuttamista. Suolaisuudesta en osaa vielä sanoa mitään,koska avatut kiekot on mulla taskussa tai huoneen lämmössä. Täytyy testata tota suolaisuus justkaa lähi aikoina.

12.3.15, 23:34
rauhi
Aloittelija

Rekisteröitynyt 3/15
Viestejä 0


Smålands on hintalaatua :)

15.3.15, 21:08
gefa
Aloittelija

Rekisteröitynyt 2/15
Viestejä 0


Kirjoittaja: rauhi
Smålands on hintalaatua :)


Sama ilmiö muidenkin erimerkkisten pussien kanssa, ainut missä ei havaittavaa muutosta oli Lennyn multa sekä Oden's Extreme White Dry, jossa ei suola maistunut lainkaan.
Pahimmat suolaantujat oli kylläkin juuri Småland, sekä Oden's Orginal, sekä Ettan. Vähiten Offroad Frosted.
Ja Ilmiö on oikeasti outo, kokeilin sitä piruuttani vielä parin pussin kanssa uudelleen ja sama tulos, varmaan joku suolan kosteuteen liittyvä reaktio. Äkkiseltään tulee mieleen hiukan samantyyppisenä mm. veden tislaaminen auringolla ja muovilla, jossa vesiastina päälle laitettuun muoviin tiivistyy se auringon höyrystämä vesi uudelleen....tässä tapauksessa vain suola nousee pintaan?? En tiedä.
Tästä kuitenkin semmoinen oppi, että parhaiten säilyy aromit avattuna pöydällä, avaamattomana tietysti kylmässä :)


31.3.15, 23:47
Rödarööri
Ylijumala

Rekisteröitynyt 1/14
Viestejä 3


Pakkasessa omat eikä mitään vaikutusta makuun/hajuun.

Rekisteröidy ja voit vastata tähän ketjuun.